قطعا شما حتی برای یکبار هم که شده کلمه خودشناسی را شنیده اید مخصوصا در این سال های اخیر که اهمیت بیشتری پیدا کرده است! اما آیا واقعا می دانید که خودشناسی چیست و چه کاربردی در زندگی دارد؟ تمرینات خودشناسی چیست؟ با نیک اندیشان همراه باشید تا به بررسی پاسخ های شما بپردازیم.
هدف از خودشناسی چیست؟
همه ما انسان ها در یک موقعیت عالی به دنبا نمی آییم و یا حتی همه ما قرار نیست فقط یک کارگز باشیم. قرار نیست تمامی انسان ها در بهترین نقطه جهان زندگی کنند و … بسیاری از مثال های این چنینی دیگر. در حقیقت می خواهیم به این موضوع برسیم که آن چیزی که این جهان را زیبا می کند همین تفاوت هاست.
طبیعتا از ویژگی های فیزیکی و روحی افراد گرفته تا سبک زندگی و حتی منطقه جغرافیایی زندگی ها همگی با تفاوت رو برو است. این تفاوت ها باعث این نمی شود که در اصل زندگی و هدف ها تغیری به وجود بیاید.
ما باید به خودشناسی برسیم تا بدانیم برای چه کاری بر روی زمین هستیم.
در مرکز مشاوره نیک اندیشان کلاس های تخخصی در این زمینه برگزار می شود که قطعا کمک بسیاری به علاقه مندان به مبحث خودشناسی می کند در صورت تمایل به شرکت می توانید با شماره ۲۶۴۱۳۶۶۰ تماس بگیرید.
تمرینات خودشناسی
با پاسخ به سوال های زیر شما می توانید خود را به چالش بکشید و وارد بعد خودشناسی شوید.
- عشق خود را چگونه ابراز می کنید؟
- آیا میتوانید با دیگران برخورد مناسب و همراه با مسالمت و مدارا داشته باشید؟ آیا با دیگران با گرمی و صمیمیت، رفتار میکنید؟ آیا به موقع میتوانید خود را از مردم کنار بکشید و در صورت ضرورت از ایشان دور نمایید؟
- آیا به وضعیت جسمیخود رسیدگی می کنید و سلامتتان برایتان مهم است؟
- وضعیت عاطفی و هیجانی شما چگونه است؟ آیا آنها را ابراز میکنید یا به احساسی مخالف با احساسی که دارید، تظاهر میکنید؟
- در ماقعی که خشمگین هستید چگونه عمل می کنید آیا می توانید خشم خود را کنترل کنید؟
- آیا خود را آسیبپذیر و ضعیف نشان میدهید؟
- آیا میتوانید روی موضوع خاصی متمرکز شوید؟
- آیا احساسات شما تابع شماست و یا شما تابع احساسات خود؟ آیا احساساتتان آشفته و ناگهانی هستند؟ با احساسات خود چگونه کنار میآیید؟
- تصمیمات مهم زندگی خود را بنویسید و کانون هدف خود را مشخص کیند.
اگر میخواهید بتوانید شناخت بهتر و بیشتری نسبت به خود داشته باشید این مراحل را طی کنید.
1-برای خود در زندگیتان هدفی مشخص کنید: چیزی که به دنبال آن هستید اطلاعات زیادی از شخصیت شما را نشان می دهد پس تمرکز کنید و اهداف خود را بنویسید.
2-به یادگیری ادامه دهید: سعی کنید همیشه خودتان را به چالش یکشید و همواره به دنبال این باشید ذهن خود را اپدیت نگه دارید.
3-خود را بر روی کاغذ بیاورید: اینکه عمده صفات شخصیتی خود را به همراه نقاط ضعف و قدرتتان روی کاغذ بیاورید یعنی نیمی از راه را رفته اید. اگر خود را به طور کامل و دقیق آنالیز کنید و موارد یاد شده را روی کاغذ بیاورید، ارتباط بین نقاط ضعف و تواناییهایتان را خواهید یافت و در همین مرحله به طور شگفت انگیزی، عمدهای از مشکلات و نقاط ضعف شما حل خواهد شد.
4-از دیگران بپرسید: از نظر روانشناختی همه ما دارای 3 جنبه ی شخصیتی هستیم؛ شخصی که فکر می کنیم هستیم، شخصی که دوست داریم باشیم و شخصی که در حقیقت هستیم و دیگران آن را می بینند. بنابراین اگر می خواهید به تصور دقیقی از آنچه که هستید برسید باید درباره خودتان از دیگران سوال کنید.
امیدواریم که مقاله تمرینات خودشناسی برای شما مفید بوده باشد.